Hi, ik ben Ameline Ansu 

Interim Manager & Creatieve Maker

hover over de afbeeldingen

Het combineren van werkvelden vind ik leuk en daar ben ik goed in: gestart in de commerciële sector (expat verhuiswereld - ik kreeg alle CEO’s die naar landen zonder vaste regels emigreerden). Dankzij de TV Academy heb ik een netwerk in de mediawereld en kan goed werken vanuit verschillende rollen (productie, redactie, marketing). Als schrijver heb ik ook geleerd dat je altijd moet wapperen met je eigen vlag.

Uiteenlopende werk werelden

Op de School van Journalistiek in Utrecht heb ik leren interviewen, doorvragen, schrijven, en herschrijven. Praktische vaardigheden die ik als verslaggever (AD/Haagsche Courant. de Revu) heb ingezet en waar ik ook nu nog veel profijt van heb. Omdat ik behoefte had aan meer verdieping heb ik daarna twee masters behaald (Politicologie/Bestuurskunde en Sociologie) aan de VU Amsterdam.

Journalistiek in de mix 

Als kind van twee werelden, gevormd door ouders uit Sierra Leone en Nederland, ben ik opgegroeid met meerdere vormen van ‘het normaal’. Het is voor mij bijvoorbeeld normaal dat er altijd of nooit warm water is. Of dat er altijd of slechts een paar keer per week elektriciteit is. Bij het eerste normaal denk je nergens over na. Bij het tweede zorg je altijd voor kaarsen en zaklampen in huis; spot je ‘laadpunten’ buitenshuis voor je telefoon en is een filmavond gewoon verspreid over meerdere dagen. Beide situaties zijn even normaal. 

Kind van twee werelden

neem contact op

Als interim manager en creatieve maker streef ik naar heldere communicatie, waarbij ik de leefwereld van zender en ontvanger verbindt om meer gelijkwaardigheid en begrip te bevorderen. Ik fungeer als brug tussen verschillende perspectieven en ben het aanspreekpunt tussen partijen. Mijn nadruk ligt op het belang van de juiste woorden om een diepere connectie te maken en anderen te laten zien dat verschillende denkwijzen waardevol zijn. Mijn kracht ligt in het subtiel delen van inzichten, waardoor paden efficiënter op één lijn worden gebracht zonder ongemak te veroorzaken.

Het aanspreekpunt voor onuitgesproken verhalen. 

Elk jaar presenteert het Financieele Dagblad de Jonge Talentenlijst (<35 jaar). In 2021 stond ik op de lijst vanwege mijn missie om rouw beter bespreekbaar te maken.

Uitgeroepen tot Jong Talent door het FD

bekijk de lijst

Ik heb een kleine verslaving: talentontwikkelingstrajecten. Het begon met het tweejarige Route66 traject. Dat is een verdiepingsprogramma om de politiek beter te begrijpen. Daarna volgde Studio de Balie; een leergang voor toekomstige sprekers in het publieke debat. En tot slot in 2022: de TV Academy. De opleiding voor mediamakers met focus op formatontwikkeling, productie, redactie en YouTube. 

Een kleine verslaving

NEEM CONTACT OP

Ben jij op zoek naar een interim manager en/of wil je samenwerken voor een creatief project? Neem gerust contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Samenwerken?