Snel geïntegreerd, direct resultaatgericht

Jullie nieuwe interim manager 

Jullie organisatie is, net als een draaimolen, altijd in beweging en soms gebeurt er te veel of valt iemand uit. Dan zijn tijdelijke extra handen handig. Geen zorgen, ik ben er om te navigeren en realistisch te prioriteren. Het begint met het markeren van de stip op de horizon (hoger management) en luisteren naar uitdagingen van medewerkers. De stand van zaken deel ik helder en duidelijk; ook als de boodschap liever wordt vermeden. In mijn ervaring brengt die duidelijkheid juist lucht, ruimte en begrip. Ik blijf graag betrokken totdat jullie een vaste kapitein hebben die het roer (weer) vol vertrouwen overneemt.

Mag het allemaal wat luchtiger? 

“Ameline is een leidinggevende die zich het werk snel eigen maakt. Ze zoekt de verbinding en hanteert een mensgerichte aanpak. Ze heeft oog voor wat er leeft bij mensen. Ze stimuleert medewerkers in de taken die ze te doen hebben en geeft ze ruimte en aandacht om zich te ontwikkelen, waardoor het team als geheel in haar kracht komt te staan. Ze geeft grenzen aan en is besluitvaardig. Ameline was een fijne interim manager die in korte tijd heel wat heeft weten neer te zetten.”

Joost van Wijk, Afdelingshoofd, NVWA

Interim Manager

“Ik ga je ontzettend missen. Ik vond het heel erg fijn om jou als teamleider te hebben en vind het erg knap hoe je zo snel alles eigen hebt gemaakt in ons team. Petje af!”

Inge, teamlid Interventiebureau Dier, NVWA

Interim Manager

Ameline is snel van begrip, overziet goed hoe alles samenhangt en neemt daarin op een vanzelfsprekende manier haar rol. Opvallend is haar uitstekende pen en haar vermogen om contact te leggen en vertrouwen op te bouwen met de mensen in en buiten haar team. Ik kijk met plezier terug op onze samenwerking als onze bestuurssecretaris en MT-lid.”

Annemiek Overboom, Voorzitter rvb ouderenzorginstelling Saffier 

Interim Manager

1.

Ontmoeten

Bij onze eerste kennismaking draait het helemaal om jouw organisatie. Ik wil alles weten: waar jullie voor staan, wat jullie uitdagingen zijn en wat je van mij verwacht. Ik deel mijn eigen drijfveren en observaties tijdens het gesprek. Voelt het als een vragenvuur? Dat is alleen maar een teken dat ik oprecht geïnteresseerd ben in jouw organisatie en enthousiast ben om aan de slag te gaan.

2.

Starten

Mijn aanpak begint met persoonlijke kennismakingsgesprekken, waarin ik vooral de persoon achter de functie leer kennen en hoor wat zij verwachten van mij als leidinggevende of adviseur. De inwerkperiode is een combinatie van kennismaken en meedraaien in de lopende zaken. Als interim manager is het mijn taak om te erkennen waar de expertise ligt, de knelpunten te identificeren, vooruit te kijken en problemen op te lossen.

3.

Uitvoering

Samen bepalen we de koers. Of je nu behoefte hebt aan iemand die de winkel draaiende houdt, rust brengt in turbulente tijden, een stabiele factor tijdens een reorganisatie of advies over specifieke onderwerpen - ik sta klaar om te ondersteunen. Door open en eerlijk te communiceren, bespreken we vooraf wat de prioriteiten zijn en houden we gedurende de samenwerking nauw contact.

4.

Bonus

Naast mijn reguliere taken, krijgen jullie mijn sociologische en journalistieke achtergrond er extra bij. Eindredactie is mijn specialiteit - of het nu gaat om lange beleidsteksten, ingewikkelde juridische brieven, jaarverslagen of antwoorden op Kamervragen. Ik breng ze terug tot heldere en leesbare teksten. Bovendien observeer ik de onderlinge interacties: wat gezegd wordt en wat daadwerkelijk gedaan wordt. Deze inzichten deel ik zonder oordeel, want dit is wat men op de werkvloer onthoudt.

SAMENWERkEN?

..krijg je een strategische sparringpartner die eerlijk en open feedback geeft over wat er speelt in jouw organisatie en mogelijke blinde vlekken bespreekbaar maakt. Je wordt ontzorgd omdat je weet dat de afdeling in goede handen is, waardoor je je focus kunt verleggen naar andere onderdelen van de organisatie. Bovendien win je tijd om te zoeken naar een passende permanente opvolger. Ik bied strategisch advies en zorg ervoor dat de vaste teamleider een goede en volledige overdracht krijgt, zodat het ingeslagen pad op een stabiele en effectieve manier kan worden voortgezet.


Wanneer je met mij samenwerkt..

  • Structuur toevoegt of behoudt binnen een bestaande organisatie en ervoor zorgt dat deze wordt nageleefd.
  • Prioriteit geeft aan duidelijke communicatie en gelijkwaardigheid.
  • Individuele verantwoordelijkheid aanmoedigt.
  • Gericht is op zowel persoonlijke als teamontwikkeling.
  • Strategisch denken combineert met praktische uitvoering in het dagelijks werk.
  • Het onuitgesproken bespreekbaar maakt; ook wanneer het schuurt.

Zoek je iemand die:

Dan zijn wij een match!

 Ik ontzorg met rust, stabiliteit en praktische oplossingen en jullie leren mij een nieuwe wereld kennen.

Ik maak het onbespreekbare bespreekbaar en sta voor duidelijke communicatie die de luchtigheid bewaart, zelfs bij lastige gespreksonderwerpen. Laten we samen een werkomgeving creëren waarin we niet geleid worden door angst doordat begrip voor andere perspectieven/inzichten ervoor zorgen dat we op een gelijkwaardige lijn zitten. 

Het betreden van een nieuwe omgeving voelt voor mij als een feestje. Ik vind snel mijn weg en draai moeiteloos mee. Mijn oprechte interesse, geen lange tenen en levenservaring maken dat ik snel kan inspelen op nieuwe situaties. Dat ik goed ben in mijn werk is te zien aan het feit dat in de afgelopen zes jaar al mijn opdrachten verlengd zijn. 

 Interim-Management zie ik als win-win situatie

Plan een kennismaking

Ik sta voor gelijkwaardigheid en openheid, waarbij eerlijke communicatie centraal staat en iedereen gehoord wordt, zowel tussen afdelingen als binnen teams. Mijn stressbestendigheid zorgt ervoor dat ik met helderheid en kalmte door complexe situaties navigeer, realistische aanpassingen maak om doelen op een praktische manier te bereiken. Bovendien geef ik prioriteit aan mentale gezondheid, waarbij ik als leidinggevende het voorbeeld geef door in te zetten op welzijn, weg van het scherm in de pauze, openheid over persoonlijke strubbelingen, en het erkennen van individuele behoeften.

Dit beloof ik jullie: 

"Ik heb een tijdje met Ameline gewerkt als onze bestuurssecretaris en daar kijk ik met plezier op terug. Ameline is snel van begrip, overziet goed hoe alles samenhangt en neemt daarin op een hele vanzelfsprekende manier haar rol. Ze heeft mij als bestuurder goed en plezierig ondersteund. Opvallend is haar uitstekende pen en haar vermogen om contact te leggen en vertrouwen op te bouwen met de mensen in haar team en met haar collega MT-leden."

Annemiek Overboom - Voorzitter Raad van Bestuur Saffier Den Haag

Klaar voor direct resultaat?

Plan een kennismaking

Voor hoeveel uur per week ben je beschikbaar?

Mijn werkweken beslaan 32-36 uur per week verspreid over vier dagen. Ik heb geen vaste parttime dag. Afhankelijk van de boekingen op het podium reserveer ik 2-3 dagen per maand voor deze activiteiten.

Plan een kennismaking

Wat is je werkgebied?

Ik ben gevestigd in Zuid-Holland maar ben flexibel dankzij het gebruik van openbaar vervoer en mijn auto. Bovendien ben ik gewend om (deels) vanaf afstand te werken.

Plan een kennismaking

Op welke onderwerpen ben je gespecialiseerd

Na 6+ jaar ervaring in het betreden van nieuwe organisaties zonder voorkennis, ligt mijn specialiteit in het snel begrijpen van diverse onderwerpen. Mijn expertise strekt zich uit over verschillende gebieden, maar ik gedij het best in bedrijven en organisaties met een maatschappelijk of menselijk aspect.

Plan een kennismaking

Werk je ook voor commerciële bedrijven of voor stichtingen?

Ja, ik werk zowel voor commerciële bedrijven als voor stichtingen. Neem gerust contact op, dan bekijken we samen of er een match is.

Plan een kennismaking

In hoeverre ben je bekend met de P-cyclus?

Als voormalig leidinggevende binnen de Rijksoverheid ben ik vertrouwd met alle aspecten van de P-cyclus. Om mijn kennis verder te verdiepen en op de hoogte te blijven van HR-trends, heb ik in 2023 de post-HBO module HR Instrumenten gevolgd bij Avans+.

Plan een kennismaking

Zijn we een match?

Laten we kennnismaken

verzenden

Je kunt binnen 2 werkdagen een reactie verwachten.

Dankjewel voor je aanvraag!