google-site-verification=Xn5MJmg85K6HDivaJ43NNDVvJDJ7cVne0C0y5PBuA6g

zelfs bij lastige gespreksonderwerpen.

Het is mijn missie om het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

Mijn werk als creative maker is doordrongen van een missie en een gevoel van urgentie. Het frustreert mij namelijk wanneer belangrijke kwesties onder de radar blijven. Onuitgesproken. Ik breng deze thema’s graag naar voren in mijn projecten en/of op plekken waar mensen graag samenkomen. Hoewel mijn achtergrond in de sociale wetenschappen ligt, ben ik een praktische uitvoerder met ervaring in productie en redactie. Omdat ik geloof dat het combineren van verschillende expertises altijd tot betere resultaten leidt, werk ik graag samen met andere creatievelingen. 

Zullen we het nú bespreken, niet later?

Het boek ‘Van harte gecondoleerd - jong en verder zonder ouder(s)’ gaat over rouw, zonder zwart randje. Een jaar lang sprak ik met mensen die, net als ik, te jong boven de kist van hun ouder(s) hebben gestaan. Het leest als een keukentafelgesprek waar je als lezer bij aanschuift en bestaat uit ervaringsverhalen van nabestaanden, deskundigen en bijstanders. Inclusief praktische tips, zoals: zet als bijstander de geboorte- en sterfdag met jaarlijkse reminder in je agenda en laat op die dagen altijd van je horen. 

Schrijver

“Zelf heb ik dit boek gekocht omdat mijn vriend zijn beide ouders jong heeft verloren. Ik begrijp nu meer van zijn kijk op de wereld en vond het fijn dat er ook een hoofdstuk is gewijd aan de omstander. Omdat ik zelf weinig kan vinden op internet of in groepen voor omstanders die het moeilijk vinden hoe ze het best kunnen reageren op gebeurtenissen.” 

bestel het boek

  • Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum (2020)
  • 5e druk, Bestsellerlijst (#34)
  • Aan tafel bij Eva Jinek
  • In de top 10 Besteboekentips.nl
  • Jonge Talenten lijst Financieele Dagblad
  • Voor nabestaanden, partners en bijstanders
  • Te koop bij elke lokale boekhandel

Statistieken

In deze voorstelling nemen theatermaker en zangeres Wendy Hoogendijk en ik je mee in de volledige rollercoaster rondom rouw. Humor, rouwpijn, ongemak en warmte; alles komt voorbij. Een voorstelling met (eigen) muziek, theater en goede gesprekken met de zaal. Over thema’s onze angsten voor de dood, het, afscheid en de kunst van het herinneren. Wij spelen door het hele land voor bedrijven, theaters en stichtingen. Kijk op de website de speellijst en boekingsmogelijkheden. 

Theater

‘Wendy en Ameline hebben meerdere keren bij ons opgetreden: eerst voor de opening van onze tentoonstelling over rituelen rondom de dood vier keer tijdens de Museumnacht Amsterdam 2023. Het publiek van beide evenementen kwam ik enthousiast, geëmotioneerd en met een glimlach de zaal uit. ‘Op Rouwtour’ vertelt op humoristische wijze het verhaal van hoe je vandaag de dag om moet gaan met het verlies van een naaste en welke obstakels je tijdens dit proces tegenkomt.’ 

Bezoek de website

 Olmo Kranen, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Podcast

luister naar de podcast

Wist je dat een graf in de gemeente Volendam na 10 jaar wordt geruimd? En dat volledig in het wit gekleed naar een uitvaart gaan in heel veel landen de standaard is? Dit en nog veel meer andere gebruiken rondom de dood wereldwijd bespreek ik in de podcast ‘Rouwrituelen’. De podcast heb ik (het concept, research, productie en presentatie) samen met journalist Laura Iwuchukwu gemaakt voor Omroep Zwart/ NPO Radio 1. 

Ontdek mijn aanpak

Ik zet me in om wat zich onder de oppervlakte afspeelt naar boven te brengen en bespreekbaar te maken, bij voorkeur door maatschappelijke beleidsthema's te verwerken in creatieve projecten. Neem bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag. Ik geloof niet dat dit ooit echt afneemt, totdat we openlijk aan onszelf durven vragen: waarom grijp ik niet in als ik het een ander zie doen? Of het onderwerp integratie. Een verhaal dat me altijd bijblijft, is dat van een jongen die in de jaren '90 uit voormalig Joegoslavië vluchtte en hier in de supermarkt stond, overweldigd door tranen. “Wij hadden niets te eten, en hier hebben jullie al die verschillende soorten kattenvoer.”

“Al dat kattenvoer…”

Ik ben jouw sparringpartner die graag meedenkt en jouw creatieve project naar een hoger niveau tilt. Ik onderzoek diep hoe jouw doelgroep, waaronder ondernemers en andere creatieve makers, denkt en wat hen bezighoudt. Of het nu gaat om het begrijpen van hun behoeften, het identificeren van wat hen aanspreekt, of het bepalen van de optimale balans tussen diverse stemmen in een podcast of het juiste woordgebruik in een boek, ik sta klaar om te helpen. Mijn achtergrond in de TV-opleiding stelt me in staat om in beelden te denken, frames te visualiseren en settings te creëren. Ik ben jouw partner in crime om samen een concept om te zetten naar een krachtig en effectief format.

Creatieve Brainstormpartner voor ondernemers

verzenden

Zijn we een match?

Vertel mij over je project

Je kunt binnen 2 werkdagen een reactie verwachten.

Dankjewel voor je aanvraag!